O Nari

Nara je človek, ki si upa živeti drugače in na podlagi izkušnje o tem tudi pisati. Je uveljavljen moderator, pisatelj, prevajalec, odličen vegetarijanski kuhar, maser, navdušenec nad permakulturo, divjimi rastlinami, ekološkimi naselji in pristno skupnostjo. Od 2009 do 2012 je bil eden od koordinatorjev akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in akcije Očistimo svet 2012.

Pogosto nastopa kot zabaven in navdihujoč predavatelj o zelo raznovrstnih temah. Otroci se lepijo nanj, ker pripoveduje najboljše pravljice.

113NaraFootth

Nara večkrat kam odpotuje, a vedno z dobrim razlogom in namenom: za širjenje obzorij in deljenje izkušenj z drugimi.

Od njega lahko pričakujete veliko mero kulturnosti in modrosti, ne pričakujte pa petične uglajenosti in spoštovanja vseh meril bontona. Nara pač dela stvari tako, kot pravi, da je za človeka naravno. Vedno je bos, rad sedi na tleh, kaka čepe, ne zna si zavezati kravate.

Prebijanje ledu, pionirstvo, začenjanje novih poglavij na vseh področjih, ki ga pritegnejo, to je Narino življenje. Mojster ni v ničemer, je pa dober v marsičem. Kar je najpomembneje: to zna dobro opisati, zato je užitek brati njegove knjige in članke ter poslušati njegova zelo interaktivna in dinamična predavanja.

Potovanja po ekoloških naseljih so ga obogatila z znanji in veščinami, ki jih radodarno deli na delavnicah, ki pokrivajo raznovrstne teme: socialne veščine, odnosi, komunikacija, reševanje konfliktov, vodenje, gradnja skupnosti, zdravo bivanje, prehrana, permakultura, divje rastline itd.

narapetrovic@gmail.com
041 286 444

Advertisements

5 Responses to “O Nari”

 1. Barbara March 27, 2012 at 2:43 pm #

  Draga Nara,
  popolnoma se strinjam se teboj.
  Tudi sama sem v podobnem stanju, po naši čistilni akciji. Z dodatkom žalostnega NE naslednji dan…
  Žalosten tale svet…
  Vendar je treba preživeti in ne pustiti ‘indiferentni’ večini, da nadaljuje z nebulozami…

 2. of probiotics September 20, 2014 at 12:13 am #

  Hey there! I understand this is kind of off-topic but I had to ask.
  Does running a well-established website such as yours take
  a lot of work? I’m brand new to operating a blog but I do write in my journal
  every day. I’d like to start a blog so I can easily share my
  own experience and thoughts online. Please let me know if you have any
  kind of suggestions or tips for new aspiring blog owners.
  Appreciate it!

  • narapetrovic September 20, 2014 at 12:33 am #

   Thanks for the appreciation and compliments!
   I do take care to publish a blog at least twice a month — mostly for continuity — although I am not the most diligent blogger.
   Years ago I learned from my mentor on writing that I need to feel the pulse of the society (at least a part of it) in order to write stuff that’s meaningful to many. Everything else is self-(psycho)-therapy.
   So, I started writing meaningful articles about my experiences in the words of other people so they could identify with them and take action. Without this writing is as meaningless as making clay pots that you already know nobody is going to use. It ca be fun, but you’ll get fed up with it in a year or two …
   So, if you want to write or do something meaningful, just do it.Don’t worry! Nothing is as stable and fixed as you might have thought. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja | Spletno mesto Grosuplje - October 5, 2012

  […] Nara je človek, ki si upa živeti drugače in na podlagi lastne izkušnje o tem tudi pisati. Znan je kot pisatelj in prevajalec, kot odličen vegetarijanski kuhar, maser, navdušenec nad permakulturo, divjimi rastlinami, ekovasmi in pristno skupnostjo … Otroci se lepijo nanj, ker pripoveduje najboljše pravljice. Od njega lahko pričakujete veliko mero kulturnosti in modrosti, ne pričakujte pa petične uglajenosti in spoštovanja vseh meril bontona. Nara pač dela stvari tako, kot pravi, da je za človeka naravno. Vedno je bos, rad sedi na tleh, kaka čepe, ne zna si zavezati kravate. Več … […]

 2. Junakovo popotovanje — pomlad 2014 | Nara's Blog - February 4, 2014

  […] Delavnico vodi Nara Petrovič. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: