Divjina, ljubim te divje

31 May

Jesti divje je za nekatere med nami vsakdanjost, za druge pa je to eksotika. Spoznavanje užitnih divjih rastlin bo spet 11. 6. v Ankaranu ob 10. uri. Kdor bi se želel pridružiti, naj piše na narapetrovic@gmail.com.

Pred nekaj dnevi smo spoznali 30 divjih rastlin in jih več kot 20 uporabili v kosilu:

Divja kulinarika-- fera cibum (4)

Jedli smo božansko, ampak žal okusov ne morem prilepiti v blog, lahko samo sliko:

Divja kulinarika-- fera cibum (12)

Namaz je iz ovčje skute, cvetov divjega pora, morskega koprca in pokalice.

Omaka je iz mung fižola, tropotca, ščira, bele metlike, čobra (pa gotovo sem še kaj pozabil).

V solati so njivski osat, dvorednik, ivanjščice, barbica, kozja brada, plešec, opraženi lešniki …

Omake iz divjih špargljev in poparjenih slanuš ni na sliki.

Če vas zanima, ko te in nove rastline, ki jih bomo spoznavali združevati v enkratne jedi, se vidimo v soboto 11. junija! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: